vin. iun. 14th, 2024

Curioși de controversa creată în jurul omului de afaceri Remus Rădoi, am decis să facem o anchetă amplă în ceea ce îl privește. Ce a urmat să descoperim ne-a lăsat fără cuvinte uimindu-ne chiar și pe noi.

Mergând așadar pe urmele omului de afaceri am descoperit că acesta în anul 2015 realiza reportaje document cu factori importanți ai evenimentelor din 1989, mai exact fostul general Victor Atanasie Stanculescu și Consilier de stat Constantin Degeratu.

Victor Anastasie Stănculescu – A fost șef de stat Major al Artileriei Corpul 38 Armată din Timișoara în perioada 1952-1955). A îndeplinit apoi funcțiile de șef de secție în Marele Stat Major, șef de direcție și apoi locțiitorul șefului Marelui Stat Major și seful Direcției Organizare, Mobilizare, Planificare, Înzestrare din Marele Stat Major. A fost avansat la gradul de Maior în 1959 și apoi la cel de Colonel în 1960. În perioada invaziei sovietice în Cehoslovacia, a fost înaintat la gradul de General-Maior cu o stea in anul 1968. A fost desemnat să conducă Direcția Economică a Ministerului Apărării Naționale. A îndeplinit apoi funcțiile de adjunct (1981-1986) și apoi prim-adjunct (1986-1989) al Ministrului Apărării Naționale și fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române în perioada 22 ianuarie 1997 -15 februarie 2000. Din anul 2005

Din cate se pare Rădoi obtine de la cei doi informații prețioase despre lovitura de stat din 1989 planificată de Marile Puteri; dezvaluirile uluitoare făcute de invitați și moderator în una dintre emisiuni a deranjat atât de tare încât deși se filmase în unul din studiourile postului de televiziune Realitatea TV și a primit un feedback pozitiv din partea reprezentanților postului, imediat după încheierea filmărilor, deși emisiunea era programată să fie difuzată in seara zilei în care s-a filmat, în mod surprinzător s-a primit un telefon prin care s-a adus la cunoștință că emisiunea nu va mai fi difuzată fără a se invoca concret un motiv.

Ne-am continuat așadar ancheta jurnalistică în ceea ce îl privește pe controversatul om de afaceri Remus Rădoi, ajungand astfel la detalii necunoscute presei până în acest moment. Se pare că in timpul mandatului fostului președinte Ion Iliescu, mandat în timpul căruia România trimite trupe pentru a sprijini S.U.A. o dată cu izbucnirea războiului din Golf, Remus Rădoi organizează singurul protest din țară ca urmare a acestor evenimente, în fața Parlamentului și Ambasadei S.U.A.(protestul se pare că a fost declanșat cu toate avizele legale); protestul a fost însoțit de panicarde mari, pe care se puteau citii mesaje precum: ” BUSH CRIMINAL, ILIESCU COMPLICE, RAZBOI PENTRU PETROL”. Se pare că gestul domnului Rădoi nu a trecut neobservat, o persoana dintr-o structură secretă recomandându-i la acel moment să se retragă pentru a nu suferi consecințe.

Se pare că Rădoi nu a ramas pasiv de-alungul timpului în ceea ce privește evenimentele petrecute în țară și nu numai, continund să ia atitudine atunci când a considerat necesar, în ciuda avertismentelor primite. Astfel se pare că în perioada 2017 acesta a organizat proteste la care au participat zeci de persoane, proteste împotriva Guvernului Tehnocrat de la acea vreme, ce adoptase o serie de Ordonanțe de Urgență ce erau în favoarea Occidentului și în defavoarea românilor; proteste împotriva lui Klaus Iohannis în momentul în care s-a dovedit că a făcut uz de fals pentru obținerea a cel putin un imobil în Sibiu; însă a protestat și impotriva lui Kovesi despre care existau probe certe că și-a plagiat teza de doctorat. Protestele au fost însoțite de mesaje precum: „PLAGIAT= FURT”; „MASLUIRE=CORUPȚIE”; „SERVICIILE SECRETE AU TRĂDAT ȚARA”; ” VREM PRESEDINTE DEMONSTRAT NU MANIPULAT”; „IOHANNIS FALSIFICATOR DOVEDIT” ; ” MINISTRUL ENERGIEI SĂ FIE ANCHETAT”; ” VREM DEMOCRAȚIE NU TEHNOCRAȚIE” ș.a.

Date fiind actiunile prezentate anterior și nu numai, apar o serie de „coincidențe” menite să ridice mari semne de întrebare:În noiembrie 2018 mama lui Rădoi, care avea vârsta de 80 de ani, suferindă fiind de Parkinson, a fost chemată de urgență la SICE, deși aceasta nu avea nici o firmă pe numele dânsei,

de aceeașii lucrători care purced ulterior la controlul formelor de pază în cadrul cărora Remus Rădoi lucra(informații vor fi prezentate in detaliu in cele ce urmează).

Se pare ca de-a lungul timpului Rădoi obține informații prețioase, reușește să-și creeze un mediu relațional din arii importante(sus-puse), din care îi reieșa ideea că Marile Puteri dezvoltaseră o formă de război hibrid pentru a pune în aplicare o formă de neocolonialism, subjugând toate țările mici și mijlocii cu economii în curs de dezvoltare, țări precum țările fost-comuniste, țările din Orientul Mijlociu, Centru și Sud Africane, America de Sud, etc. Ca urmare a acestor informații, se pare că Rădoi a încercat să dezvolte o structură pe modelul structurilor de intelligence în care cooperează mai mulți oameni de afaceri încercând astfel să coaguleze o formă de organizare a capitalului românesc care să poată la un moment dat, să aibă însemnătate pe plan intern. În acest sens s-au făcut demersuri pentru deschiderea unui lanț de Supermarketuri cu capital integral românesc, în care să se vândă doar mărfuri provenite de la producatorii români.Am aflat că inițiativa poartă denumirea de ROMÂNIA MADE. (o inițiativă care ar fi adus un beneficiu enorm românilor mai ales dacă ne gândim la situația actuală și evenimentele din ultima perioadă)

Mergand mai departe, observăm cum pe o altă latură, omul de afaceri Remus Rădoi a dezvoltat pe lângă obiecte de activitate precum spații comerciale, construcții civile și militare, firme de pază și protecție. Rădoi a oferit un mare ajutor autorităților, instituțiilor precum: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism; Direcția Generală Anticorupție, Ministerul Afacerilor Interne, pentru destructurarea grupărilor de crimă organizată din zona Olteniei, ajungând până la a duce o luptă pe cont propriu cu aceste grupari. Se pare că a reusit să destructureze două grupări infracționale trimițând membrii ani grei după gratii și a adus dovezi cu privire la conlucrarea dintre Gheorghe Petre(comandant al poliției Caracal la acea vreme) și membrii gruparilor mafiote. Se pare că Remus Rădoi a făcut un raport către secretarul de stat al M.A.I. de la acea vreme Anghel Andreescu, raport în urma căruia Gheorghe Petre a foat destituit din funcție.

Rădoi a continuat activitatea de combatere a infractionalitatii din zonă, oferind pe tavă Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Olt, un traficant de cocaină. Din câte se pare această reținere i-ar fi luat prin surprindere chiar si pe lucrătorii DIICOT, aceștia venind să-l ridice pe individ fără a avea însă in posesia lor echipamentele necesare de imobilizare a infractorului respectiv o pereche de cătușe. Potrivit surelor noastre lucratorii DIICOT au fost nevoiți să apeleze și pentru acest lucru tot la ajutorul domnului Rădoi care le-a oferit o pereche de cătușe.

Colaborarea lui Rădoi cu instituțiile statului a continuat, perioadă in care acesta a reusit să culeaga date importante și să probeze conlucrarea unor lucrători din cadrul DIICOT, poliție și Parchet, cu mediul infractional. În urma acestor date Remus Rădoi face rapoarte către mai multe institutii de forță ale statului respectiv DGA Central (unde discută chiar cu directorul structurii din acea perioadă și anume Chestorul Ioniță), MAI (unde discută cu șeful structurii Cătălin Dogaru. Aparent urmau a fi pornite anchete serioase în urma cărora urma i curățare masivă în interiorul institutiilor, probele fiind cu o greutate mare însă, cu excepția a doi lucrători MAI respectiv un lucrător de poliție și un lucrător DIICOT care au fost demisi, plus un procuror care a preferat să demisioneze evitând astfel începerea unei anchete amănunțite în ceea ce îl privește, anchetele au fost încetinite fără a se mai investiga și alte vinovații.

Se pare că demersurile făcute de Remus Rădoi au deranjat foarte tare astfel încă, dupa momentul aprilie 2019, moment în care acesta sesiza către instituțiile abilitate aspecte foarte grave, firmelor de pază în cadrul cărora Rădoi lucra, li se opresc plățile de la instituții importante cu care aveau încheiate contracte. Se pare ca numai Comexul Energetic Hunedoara are facturi restante in valoare de 39 miliarde lei vechi, iar exemplele pot continua.

Alte contracte au fost brusc reziliate. Din sursele noastre se pare că MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE a preferat să rezilieze contractul de pază cu societatea la care lucra domnul Rădoi, deși licitația fusese câștigată de aceștia, pretul oferit fiind cel mai mic; contractul a fost oferit în schimb unei alte societăți care se pare dupa investigatiile noaste, că ar apartine unui lucrator SRI.

Tot în acea perioadă a avut loc un dialog destul de relevant am putea spune între omul de afaceri Remus Rădoi și un șef SRI, dialog în care cel din urmă îi pune în vedere lui Rădoi că are câteva reclamații primite de la oamenii lui(lucratori SRI) și îi recomanda acestuia să se înțeleagă cu privire la o licitație de pază și protecție ce se desfășura la unul din obiectivele cu cea mai mare importanță strategică a țării, licitație la care una din firmele de pază, in cadrul careia Remus Rădoi deținea funcția de Director de Personal, se înscrisese, interlocutorul înștiințându-l pe Rădoi că cealaltă firmă participantă este a șefului său, tot lucrător SRI. Se pare că în timpul acestei discutii, la o masă vecină și-au făcut apariția doi domni îmbrăcați la costum, pe care SRIstul Mecu Victor îi prezintă ca fiind colegii săi de la Apărarea Constituției. Acesta l-a avertizat pe Rădoi că în cazul în care nu se vor înțelege, firmele la care Rădoi lucra vor avea probleme.

Vom reveni cu mai multe informații cu privire la evoluția lucurilor și vom face mai multe dezvaluiri cu privire la omul de afaceri Remus Rădoi și modul în care angajatii din structurile de aparare ale țării au trecut de la amenintari și intimidari după modelul clanurilor interlope la fapte concrete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *