vin. iun. 14th, 2024

Raluca Turcan, vicepremier cu atribuții de coordonare a Ministerului Educației, a trecut în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților că este “masterand” la SNSPA, scrie website-ul de educație edupedu.ro.

Evident, în contextul în care cursurile sale de master au început în 1999, s-au încheiat în 2001, iar politicianul nu a susținut examenul de finalizare.

“1999 – SNSPA București – masterand în Comunicare și Relații Publice”, scrie în CV-ul Ralucăi Turcan.

Formularea “masterand” înseamnă că aceasta încă urmează cursurile de master, deși acestea s-au încheiat acum aproape 20 de ani.

Într-un răspuns pentru edupedu.ro, SNSPA transmite că “doamna Raluca Turcan [….] nu a susținut examenul de finalizare și, prin urmare, nu deține diplomă de absolvire”.

Raluca Turcan a fost întrebată de jurnaliștii de la edupedu.ro de ce nu corectează confuzia, afirmând că “la fiecare rundă de alegeri, presa relatează că dv. ați terminat un masterat la SNSPA”.

În replică, vicepremierul PNL a declarat că “atunci când o informație greșită pleacă în internet, e greu să o mai poți corecta”.

Contactată de Libertatea, Raluca Turcan a declarat că nu va retrage din CV-ul ei cursurile de “masterand” în Comunicare și Relații Publice.

“Categoric nu. Formarea academică are două părți, cursurile urmate și evaluarea. Eu îmi păstrez cursurile urmate, pentru că m-au ajutat foarte mult, dar la evaluare am renunțat pentru că intrasem în politică și ar fi fost o evaluare amestecată cu politica și nu am dorit acest lucru”, a declarat Raluca Turcan.

“Mi-am asumat din momentul în care am păstrat în CV, nu este nimic ascuns sau interpretabil. Denumirea de masterand asta înseamnă. Am urmat o școală. Master înseamnă că minți și că ai diplomă de masterand”, a adăugat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *