mar. dec. 5th, 2023

Zece agenți şi foşti agenţi de poliţie de la IPJ Dolj și Biroul Rutier Craiova au fost trimişi în judecată pentru săvârșirea unui număr însemnat de infracțiuni de corupție, potrivit Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Cei 10 inculpați sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

Polițiștii anticorupție de la DGA Dolj au fost delegați să desfășoare activități procedurale, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova,  care a finalizat, pe 5 noiembrie, cercetările în dosarul penal și a întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată a celor 10 inculpaţi.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

„În fapt, în perioada 2015 – 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele – verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat. Menționăm că o parte a conducătorilor auto opriţi în trafic erau cunoștințe ale agenților de poliție.

De asemenea, lucrătorii de poliție în cauză au procedat la sancţionarea contravenţională a unor conducători auto, cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la conducătorii auto opriţi în trafic.

În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale a acestora”.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Craiova.

Sursa: ziuacargo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *