vin. dec. 8th, 2023

Centrul medical Hadassah din Israel a fost primul care a oferit sprijin Spitalului din Piatra Neamț după drama de sâmbătă seară, a declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 jurnalistul israelian originar din România Attila Somfalvi.

Directorul adjunct al Centrului l-a sunat pe ambasadorul Israelului la București, David Saranga, și i-a comunicat că există disponibilitatea de a trimite medici experiți israelieni la Piatra Neamț. care a comunicat oferta de ajutor autorităților române. Conform lui Attila Somfalvi premierul Ludovic Orban l-a sunat pe ambasadorul israelian pentru a-i mulțumi și a preciza că deocamdată nu este nevoie de sprijin.

Directorul adjunct de la Hadassah, Bruno Lavi, este născut în România.

Lavi și jurnalistul Somfalvi au fost cei care au inițiat transportarea în Israel pentru tratament a mai multor arși de la Colectiv.

Statul Israel a desemnat centrul Hadassah drept:

  • Banca națională de piele
  • Centrul Național de Transplant de măduva spinării
  • Centrul de terapie genetică
  • Centrul național de transplant de inimă
  • Centrul național de transplant de ficat
  • Centrul pentru operație corneană, refractară, vitreoretinală și chirugie cu laser

Majoritatea inovaţiilor medicale din Israel au avut loc la Hadassah. Primul transplant de cord a fost realizat cu success la Hadassah, ca și prima intervenţie chirurgicală robotizată și prima intervenţie chirurgicală mondială computer asistată pentru înlocuirea articulaţiei șoldului.

Sute de mii de oameni sunt tratați în fiecare an în peste 100 de clinici ambulatorii și în mai mult de 70 de departamente și unități specializate. Laboratoare complet utilate, împreună cu cele mai performante tomografe și alte echipamente uluitoare vin în ajutorul clinicii. Hadassah oferă practic toate serviciile medicale disponibile în Statele Unite și în Europa de Vest. Unele departamente sunt singurele de acest gen din zona Ierusalimului, altele sunt unice în Israel, fapt ce a dus la numirea centrului Hadassah de către guvern drept Centru Național în numeroase zone.

Revista Newsweek a ales acest centru medical în clasamentul mondial și a clasat în 2019 Hadassah printre primele 10 destinații de turism medical din lume.

Mai mult de jumătate din cercetarea medicală realizată în Israel este făcută la Hadassah. Fiecare disciplină încorporează unități de cercetare și, de asemenea, sunt și multe centre de cercetare interdisciplinare. Atât în spitale cât și în câteva departamente ale spitalelor, Hadassah a creat Centre de Excelență: minți luminate de oameni de știință și doctori care îmbină îngrijirea medicală cu ultimele rezultate ale laboratoarelor.

sursa: flux24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *