vin. iun. 14th, 2024

Un slătinean, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a devenit agresiv cu poliţiştii când l-au legitimat pentru că nu purta mască.

În anul 2019 politistii din cadrul DIICOT Slatina au adus la audieri membrii unei temute grupari infractionale dupa ce 40 de victime au depus plangeri penale împotriva indivizilor. Actiunile penale c au stat la baza dosarului au fost( șantaj, amenințare, cămătarie, trafic de persoane, deținere și consum de droguri de mare risc). Au fost administrate probe concrete ce atestau vinovăția membrilor grupării. Cu toate acestea procurorul de caz a decis ca membrii grupării sa fie lăsați în libertate sub control judiciar, fără a cere nici măcar o zi de arest pentru aceștia. Cum era de așteptat, în urma amenințărilor si corecțiilor aplicate de membrii clanului martorilor, o mare parte din aceștia și-au retras plangerile temandu-se pentru viața lor. La polul opus observam cum un cetățean este tinut sub arest preventiv pentru 30 de zile deoarece nu a purtat masca și a deranjat organele legii, deși acesta nu reprezintă în mod real, un pericol pentru societate.

Am dori un punct de vedere din partea organelor abilitate ale statului care sa ne explice rolul arestului preventiv. Este o metoda de protejare a societății de indivizi periculoși sau o arma folosită pentru intimidare în funcție de simtatiile și antipatiile celor plătiți sa aplice legea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *