vin. dec. 8th, 2023

Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Ne permitem o opinie personala în acest caz deoarece nici o lipsa de fonduri nu poate motiva modul umilitor în care sunt tratați pacienții. În imagini apar batrani pe jumatate dezbrăcați sau chiar complet dezbrăcați, stând pe gresia din holul spitalului, paturi care pot fi numite, fără exagerare, focare de infecție; pacienți decedați lăsați în cameră cu ceilalti bătrâni internați (lucru total traumatizant pentru cei care încearcă să se agațe de cea mai mică speranță ca ar mai putea avea o șansă la viață).

Directoarea spitalului confirmă că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice ( precizare total irelevantă care nu justifica imaginile de groază) care au nevoie de îngrijiri speciale, secția de pneumologie neputând să asigure această asistență și din cauza lipsei de personal. Din acest motiv, respectiv pentru că nu există personal calificat angajat, pacienţii sunt lăsaţi efectiv să se chinuie şi să moară.

Întrebarea care apare ar fi : Dacă personalul nu este capabili să îngrijească în condiții umane acești pacienți, aceștia în loc să fie tratați, cum ar fi de așteptat în momentul în care o persoană se internează într-o unitate medicală, aceștia sunt ținuți în condiții mizere și lăsați să moara; de ce această unitate mai funcționează și de ce acolo mai sunt platite salarii?! Ce rol mai are managerul spitalului dacă în unitatea sa se întâmplă asemenea lucruri?!

Sperăm ca autoritățile să ia măsuri în acest caz revoltător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *