joi. aug. 11th, 2022

Discuția dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care a avut loc luni, la Palatul Cotroceni, a fost una neplăcută pentru actualul premier și președinte al PNL. Premierului i s-ar fi transmis de către președintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

Nu în ultimul rând, surse din conducerea PNL au declarat că atmosfera la sediul central al liberalilor a fost „amară”, premierul Orban spunând chiar la un moment dat, că demisionează din funcția de președinte al partidului, dar după și-ar fi retras această intenție.

Anunțul făcut de Ludovic Orban„Romania are nevoie de un Guvern responsabil, care sa reprezinte vointa cetatenilor romani si decizia mea de astăzi vreau sa arate foarte clar: ca nu ma cramponez de functie.

Imi inchei mandatul de premier dupa un an si o luna in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila. Romanii alaturi de ceilalti cetateni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie si criza economica fara precedent.

Plec din functia de premier cu constiinta datoriei implinite. Am incercat sa gasim raspunsurile potrivite la toate provocarile.Pe 6 decembrie romanii au decis componenta viitorului parlament. Obiectivul este de a construi o majoritate care sa nu contina PSD, de a a fi implicat in negocierile viitoare.

Guvernul va fi condus de un menbru al cabinetului ce va fi desemnat de presedintele Romaniei. Vreau sa spun clar. Demisia mea sa arate un lucru limpede: nu ma cramponez de nicio functie. Pentru mine interesul Romaniei este deasupra PNL si ale intereselor mele personale.

Le multumesc celor care au fost alaturi de noi in grelele batalii din acest an. De asemenea vreau sa transmit cetatenilor ca orice masura pe care am luat-o, chair daca a generat efecte nefavorabile a fost luata cu un singur scop: de a apara sanatatea si viata si locuri de munca.”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

După ce premierul Ludovic Orban va demisiona din funcția de premier, posibilele propuneri de premier din partea PNL pentru viitoarea coaliție cu USR PLUS și UDMR ar fi Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Ilie Bolojan, au declarat pentru G4Media.ro surse din rândul liberalilor. Nicolae Ciucă, actual ministru al Apărării și fost consilier al președintelui Iohannis, ar fi în pole-position pentru această funcție.

Dacă va decide să demisioneze de la șefia guvernului, lui Ludovic Orban i s-ar putea oferi șefia Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *