vin. iun. 14th, 2024

Presa a remarcat un fapt reprobabil, care face de râs noua echipă chiar de la începutul mandatului: NU respectă prevederile privind transparența decizională și ”ține la secret ordinea de zi”, comentează ”Știri pe surse”.

”Deși mai sunt doar câteva ore până la ședință, Guvernul Cîțu calcă în picioare legislația referitoare la transparența decizională și ține la secret ordinea de zi”, scrie agenția citată, subliniind că ”astfel, nimeni nu știe ce proiecte de acte normative vor fi discutate luni în ședința de guvern”.

Aceeași sursă atrage atenția că, în trecut, chiar și în perioada Orban, ”ordinea de zi a ședințelor se anunța cu 24 de ore înainte” – deși mai erau adăugate puncte pe ordinea de zi în timpul ședinței.

De exemplu, era interesant de aflat dacă noul cabinet va lua în discuție reluarea popririlor bancare pentru datoriile fiscale – care a intrat în vigoare de sâmbătă, 26 decembrie.

Așa își va începe Cîțu mandatul?…

Cert este că nici la ora publicării acestei știri NU sunt precizări pe site-ul Guvernului – un aspect care face de râs ”Guvernul promisiunilor” încă de la prima ședință. În plus, alimentează suspiciunile privind combinațiile pe vor să le facă multele grupuri de interese reprezentate în noul cabinet de alianță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *