vin. iun. 14th, 2024

Marti, 12 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori din CSM a votat in unanimitate sesizarea Inspectiei Judiciare impotriva Adinei Florea pentru presupusa exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta (abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). Motivul il constituie faptul ca Florea si-a permis sa-si exercite profesia de procuror si sa-i puna sub control judiciar pe inculpatii Laura Kovesi  si Alfred Savu, in dosarele privind aducerea in tara a lui Nicolae Popa, respectiv vizita in Romania a lui Tony Blair.

De asemenea Adina Florea a dispus masura controlului judiciar impotriva altor două foste vedete ale DNA Ploiesti Mircea Negulescu „Portocala” si Alfred Savu, despre care dealungul timpului s-a descoperit ca faceau dosare la comanda,dosare cu fapte inexistente si probe ireale.

Coincidenta face ca propunerea de a o da pe Adina Florea pe mana Inspectiei Judiciare sa vina din partea fostului vicepresedinte al CSM Cristian Ban, el insusi vizat de un dosar la SIIJ, deocamdata aflat in faza in rem.Si nu doar Ban are dosar la sectia speciala, ci toti membrii Sectiei pentru procurori a CSM.

Procurorul Cristian Ban si restul gastii de slugi ale Sistemului de la Sectia pentru procurori a CSM au dat atacul impotriva procuroarei Adina Florea, cea care le instrumenteaza dosarele de la SIIJ, dar nu au avut nicio reactie in cazul procurorilor ale caror masuri preventive si rechizitorii au sfarsit prin jalnice desfiintari in instanta.

De asemenea, mentionam ca extrem de suspect este faptul ca actiunea in forta a procurorilor CSM impotriva Adinei Florea vine cu doar cateva zile inainte ca Inalta Curte sa judece contestatia Laurei Kovesi privind durata procesului penal, in care fosta sefa a DNA solicita instantei supreme sa-i dea termen SIIJ pentru solutionarea cauzei „Nicolae Popa”.

Citeste mai mult pe: luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *