mar. dec. 5th, 2023

Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care se reglemeantează plata personalului care participă la efectuarea vaccinărilor în campania națională.

Personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați. Proiectul de act normativ propune 100 de lei pe ora pentru medici, 50 de lei pentru asistente și 25 de lei pentru registratori. Vor fi plătiți și medicii de familie, ei fiind considerați „un pilon esențial în campania de vaccinare” a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu, a anunțat ca, în următoarea ședință de Guvern, va fi adoptată o OUG care prevede acordarea sumelor de bani pentru personalul care participa la vaccinare.

Astfel nu mai este nici un dubiu că s-a ajuns în situația în care sunt medici de familie care constrâng pacientii să se vaccineze altfel vor scoate din listă presoanele care refuză vaccinarea, în condițiile în care sunt zone ale țării unde exista un singur medic de familie sau doi, pacienții neavând posibilitatea de a opta pentru înscrierea la un alt medic de familie în cazul în care nu doresc să se vaccineze, căzând astfel prada șantajului într-o țară în care vaccinare nu este obligatorie ci opțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *