vin. iun. 14th, 2024

Oricine va avea curiozitatea de a citi acest dosar va vedea că nu există nicio probă care să mă incrimineze. Plătesc acum exclusiv pentru simplul fapt că nu am plecat capul în faţa deţinătorilor puterii absolute. Ultimele alegeri parlamentare şi tot ce s-a întâmplat cu acestea sunt dovada clară că democraţia a fost confiscată în această ţară. În 4 decembrie 2020 am fost ameninţat că dacă nu voi renunţa la monitorizarea procesului electoral din 6 decembrie voi primi o condamnare cu executare în acest dosar. Motiv pentru care nu am mai participat şi am plecat din ţara şi nu am asistat la monitorizarea electorală pe care o desfăşuram in calitate de preşedinte al ATRNU! În acest moment, ştiind de această înscenare de sentinţă care urma să mi se pregătească am părăsit Romania şi, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă ţară. Cu probele şi dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăţia, îmi voi căuta dreptatea la CEDO”, spune Marian Zlotea.

Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

Marian Zlotea aduagă că va ataca această decizie la ÎCCJ, la CEDO şi la toate instituţiile europene abilitate pentru a/şi dovedi nevinovăţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *