vin. iun. 14th, 2024

Trei polițiști de la Secția 16 din Capitală au fost arestați preventiv și alți patru au fost plasați sub control judiciar în dosarul în care sunt cercetați sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal și tortură.

Unul dintre cei trei politisti arestati este lider sindical.

Polițiștii au fost arestați pentru sechestrarea și torturarea a doi tineri care, în toamna anului 2020, au îndrăznit sa le spună „oamenilor legiisă poarte masca. În acest dosar au fost reținuți opt polițiști, iar șapte dintre ei au fost duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, însă doar trei dintre ei au fost arestați joi, 4 martie. Alți trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

Se pare ca o parte din politistii implicati in dosarul de tortura deschis in 2020, dupa ce doi tineri au reclamat ca au fost batuti si umiliti dupa ce le-a atras atentia ca nu poarta masti de protectie, au mai fost implicati intr-un alt scandal asemanator în care un cetățean este torturat și umilit chiar în secția de poliție. Deși incidentul s-a petrecut cu mai mult timp in urmă iar momentele au fost surprinse de camerele de supraveghere din sectie, polițiștii nu au fost pedepsiți rămânând în vontinuare in functie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *