vin. dec. 8th, 2023

Din pricina unor intervenții televizate în care a atacat, cu dovezi certe, campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, Profesorul Universitar Doctor Pavel Chirilă a fost sfătuit să nu mai fie atât de vehement pe mass-media caci deranjează unele interese! La fel și cu producția de produse bio care “deturnează” pe producători de la folosirea unor substanțe și aditivi din care unii câștigă sume frumoase.

Nu putem să nu constatăm, de multe ori chiar pe pielea noastra, că suntem martorii unor decizii care “vin de sus” și care nu ne sunt benefice.

În unul din discursurile sale, domnul doctor a afirmat:

Cancerul este “hrănit” de modul nostru de viață: lipsa de mișcare, ruperea de natura și de ritmurile firești ale organismului (alimentare, asimilare, eliminare, muncă, odihnă și repaus de noapte).

Deși lucrurile nu sunt tocmai roze, soluțiile sunt la îndemâna, chiar dacă par mai greu de atins. Voință și mai multa determinare. Evident și o schimbare în atitudine și chiar o rasturnare a “valorilor” actuale.

Mâncăm prea mult și de slabă/proastă calitate.

Carnea pe care o consumăm este plina cu multe adaosuri nesanatoase și consumăm mult prea frecvent carne (uneori și de 3 ori pe zi) moment în care organismul nu o mai poate asimila și apar cancere de colon sau de tub digestiv datorită abundenței în substanțe toxice sau impropriu de asimilat de catre organismul nostru.

Puii și alte animale crescute cu hormoni (chiar și păstrăvii sau alți pești de crescătorie sunt crescuți cu antibiotice și cu concentrate și acest lucru e recunoscut chiar de producătorii care nu vor să riște să-și piardă producția) sunt și aceasta o cauza.Ai putea curăţa vasele în mod natural!

Zahărul alb, dublu rafinat care introduce în organism un stres suplimentar pentru organele care secreta enzime care prelucrează și sunt responsabile cu “digerarea” a ceea ce am ingerat.

Făina albă care nu conține toți nutrienții bobului de grâu – recomandarea este să consumați pâine integrală!

Sarea care este îndată peste măsură când, de fapt, nu avem nevoie, cu toții, de exces de iod! Oricum iodul din sare nu este unul natural!

Vaccinurile care nu sunt necesare decât în anumite cazuri speciale și nu în programele de masa cum sunt ele prezente acum (un exemplu clar este vaccinul impotriva TBC-ului care se face nou nascutilor în primele minute de la nastere și care nu a scazut incidența acestei boli în populatia tarii noastre si studii internationale arata chiar contrariul! Alte țări au renunțat demult la anumite vaccinuri (printre care si la acesta). Noi de ce continuam?

Laptele UHT a cărui proteină, de fapt, este modificată și îndepărtată prin acest procedeu de cea originala.

Iaurturile cu fructe (sau fără) care nu mai conțin doar bacteriile responsabile de alterarea laptelui si transformarea lui în iaurt (țineți minte iaurtul de pe vremea cand eram noi copii? – mai are vreun iaurt din ziua de azi acel gust?), ci aditivi, lapte praf și alte substanțe potențiatoare de gust și indulcitoare.

Fierul și medicamentația în exces cu efectele adverse și cu contribuția lor la dezechilibre majore în organism și chiar cu hrănirea cancerului atunci când este bine asimilat de organism (fierul de exemplu este dovedit a fi un mare hranitor al celulor canceroase!) – deci atenție la aportul de fier pe care il recomandă medicii in cazul anemiilor, atât la copii dar și la adulți!

Laptele praf care se dă în alimentația copiilor mici și cărora li se împinge administrarea lui până la vârste înaintate, în detrimentul diversificării alimentare care este împinsă mai tarziu.

Recomandările domnului doctor (și nu numai ale dânsului):

– Consumați mai puține alimente industrializate și excesiv prelucrate.

Produceti in casa sau apelați la diferite magazine de profil care nu folosesc doar trend-ul bio să vândă produse mai scumpe. E mai greu de găsit așa ceva, dar, coroborat cu faptul că nu avem nevoie, de fapt de multa mâncare, puteți încerca să mâncați mai puțin dar mai de calitate!

Mai puțină carne – credința ortodoxa și practicarea postului (miercurile și vinerile de peste an și posturile mari) ne aduce la o traditie milenara mai sănătoasă. Urmăriți piramida alimentației sănătoase care are la baza cruditățile și legumele și fructele neprocesate termic.

– Carne mai de calitate – alegeți surse mai sigure și care încă mai cresc puii în bătătură și mai hrănesc animalele în mod traditional. Stiu, nu e simplu, dar nu e imposibil! (avem surse de carne de pui, vita și curcan printre membrii comunitatii noastre sau în afara ei, dar persoane de încredere!)

Miere în loc de zahăr și evident urmărirea mai cu atenție a etichetelor pentru că, da, foarte multe produse conțin zahăr și, de fapt nu vorbim despre miere ci de anumiți inlocuitori! (avem surse de miere și sunt mulți producatori mici, care pot asigura necesarul de miere al famiilor noastre).

Mâncare mai puțină, respectarea meselor principale, în perioadele de post chiar renunțarea la una dintre mese. În acest fel dăm răgaz organismului să asimileze și să se odihnească.

Masa de seara nu mai tarziu de ora 20:00.

Culcarea înainte de ora 22:00 (lipsa somnului dinainte de miezul nopții este responsabil de infarcturi și alte accidente vasculare chiar la 30- 35 de ani). Culcatul devreme genereaza o trezire matinală și un alt ritm de viață pe toată durata zilei.

– Pâine integrală, pâine fără E-uri, pâine de secara (recomandata expres de nutritionisti pentru tranzitul deosebit și aportul de nutrienti pe care aceasta o aduce!)

– […]– Sarea îndată nefiind necesara tuturor, puteti trece la sare neiodata (se mai gaseste prin magazinele naturiste), dar aici verificati-va si6 consultați și medicul dumneavoastră curant care însă trebuie să vă fie și prieten și nu doar un medic care face birocrație! Încercați să-i mai găsiți pe astfel de oameni! Ei sunt puțini dar există. Încă! Direct la salină se mai găsește sare netratata! Atentie: orice producator de paine sau de alte produse care foloseste sarea este obligat să folosească sare iodata! E real si nu o spun spre ingrijorarea excesivă. Doar ca o informare a voastra!

(…)– Încercați să găsiți și să sprijiniți producători locali de pe lângă marile orașe (avem în comunitatea noastră sursa de oua, lapte, produse lactate și produse din carne si sursa de cartofi, salate, ridichi și alte legume de sezon neforțate și pregătite atunci când acestea sunt în mod natural dezvoltate și nu forțate cu diferite soluții chimice sau vitamine în apa).

– Nu folosiți în exces produsele cosmetice și înlocuiți-le cu cele fără SLS și parabeni (…).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *