joi. aug. 11th, 2022

Mihai Sava, medicul sef de pe sectia ATI a SCJU Sibiu raspunde acuzatiilor aduse de asistentul medical care a declarat ca pacientii intubati erau legati de maini si de picioare de pat.

Acesta admite că pacienții din secția ATI sunt legați de pat:

Contentia mecanica (legarea de pat) a pacientilor se practica in toate sectiile de terapie intensiva, fiind utila la pacientii agitati pana cand se instaleaza efectul sedativelor administrate sau atunci cand cresterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reactii adverse amenintatoare de viata. Un pacient agitat poate sa se autolezeze prin smulgerea cateterelor, abordului venos sau chiar a sondei necesare ventilatiei mecanice. Pentru aceasta practica exista un protocol intern al SCJU Sibiu. Fotografiile publicate in presa evidentiaza flictene la nivelul mainii unui pacient, flictene care pot aparea in multiple situatii chiar daca acesta nu a fost contentionat mecanic. Contentia se realizeaza cu centuri de contemtie, care sunt echipamente medicale speciale pentru aceasta procedura„, spune medicul sef Mihai Sava.

Se pare că prioritatea medicilor era sedarea și nu tratarea pacienților.

Mihai Sava admite și faptul că pacienții sunt sedați însă se scuză spunând ca sedarea se face în doze mici, deși medicul ce a depus mărturie sub protecția anonimatului a declarat ca aceștia erau sedați cu doze periculos de mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *