vin. iun. 14th, 2024

Sursa: criticarad.ro

Un bătrân din salonul în care mă aflu a căzut din pat. Am încercat să îl ridic, nu am reușit. Am sunat la sonerie. Nu vine nimeni. Merg la poartă, ca să îi cer portarului să cheme pe careva. Spune că nu-i treaba lui. Sun la 112. După mai bine de 15 minute de când am sunat soneria apar și cadrele medicale. Îmi spun că 2 ore nu au voie să vină pentru că se dă cu ceva substanță toxică pe culoar. 2 ore putem muri în salon pentru că nu se poate interveni. Chiar că sunt revoltat. În cele 15 minute fatidice a mai leșinat un coleg de salon. Acum i se face masaj cardiac. Cred că moare.

Tot asta spun, că nu au putut veni când am sunat soneria de urgență de deasupra patului pentru că ar fi dat cu ceva substanță toxică pe culoar și 2 ore nu e voie să treacă. Între timp a murit colegul. Acum suntem 5 vii și un mort. Peste 2-3 ore au spus că vin să-l ia din salon” este o parte a relatării unuia dintre pacienții internați pentru criticarad.ro

Am fost martor și eu și ceilalți colegi din salon cum ieri, cel ce acum e mort, s-a rugat peste 3 ore, de dimineața, să fie dus la toaletă. Personalul pasa responsabilitatea de la unu la altul. Au vrut să aducă aici în salon o găleată. Omul a refuzat. Cu mare greu l-au dus, după 3 ore, la toaletă” – asta în ciuda faptului că cei aflați la conducerea spitalului, în conferința de presă organizată la SJA marți, 9 martie, au dat asigurări că pacienții primesc suport și sunt bine îngrijiți de personalul medical. S-au dat asigurări că infirmierele ajută la igienizarea pacienților, că există materiale de igienă și tot ce este necesar când in realitate, nu există nici măcar elementara hârtie igienică la toalete și săpun lichid la duș. De fapt, nu există nici duș, doar furtunul.

E dezastru aici. Ieri un cadru medical mi-a spus că trebuia să vin pregătit de acasă cu hârtie igienică. Apoi, nervoasă, mi-a adus un sul. Acum e singurul sul din grupul sanitar de la Secția 2, grup mixt (bărbați + femei), în total 4 toalete. Am rugat pe cineva, și mâine înainte de masă vine cu 4 baxuri de apă și 4 baxuri de hârtie igienică. Ca să las și la saloanele învecinate. Nu au nici ei hârtie igienică.”

Uite, poze și de la duș. Fără săpun lichid, fără para de duș, ci doar furtunul și fără încuietoare.

imagine preluată criticarad.ro
Imagine preluată criticarad.ro

ora 08.53: „Acum au venit să ia decedatul din salon ( n.red. după aproape 6 ore de la deces). În timp ce se ocupă de el, celorlalți ni se distribuie mâncarea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *