vin. iun. 14th, 2024

Pacienții sunt ținuți în frig, temperaturi de 16-17 grade în saloane, nu li se asigură strictul necesar și nu li se oferă ajutor din partea angajaților spitalului.

În această dimineață presa locală relata un evenimet tragic petrecut noaptea trecută la Spitalul Municipal Arad, când pacienții au fost nevoiți să stea în salon întreaga noapte cu o persoană ce decedase de ore bune, înainte de producerea decesului căzând din pat și fiind ridicată de ceilalți bolnavi, personalul medical refuzând să intervină pe motiv că pe holuri s-a dezinfectat cu o substanță puternică și nu pot ieși decât după 2 ore. Citiți mai multe AICI

Din dezvăluirile făcute de pacienți în acest tragic context aflăm cum medicii le reproșează pacienților care „îndrăznesc” sa le solicite hârtie igienică pentru toaletă, faptul că TREBUIAU SĂ-ȘI ADUCĂ DE ACASĂ . Mai mult decât atât, aflam cum pacienții implorau angajații spitalului să ii ajute să meargă la baie, cei din urmă încercând să paseze sarcina de la unii la alții, ba chiar să le propună pacienților sa le aduca mai bine o găleată și să și facă nevoile acolo, adică în salon, bolnavii ajungând să astepte timp de 3 ore până când angajații i-au ajutat să meargă la toaletă.

Se pare că situația este în continuare aceeași iar relatările uneia dintre paciente sunt absolut cutremurătoare:

„de ieri până azi au murit 9 oameni

situația e neschimbată! Bătrânii încep să o ia razna! Eu semnez și plec pe semnătură! Dar mă uit la bătrână și fără să vreau plâng!Era lucidă și azi sărmana e dusă

Se pare că deși s-au făcut mai multe sesizări cu privire la situația din spital, până în momentul de față acestea au rămas fără raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *