vin. iun. 14th, 2024

Autoritățile din Myanmar au arestat un oficial al unei fundații ce ale legături cu miliardarul filantrop George Soros și caută alți 11 angajați ai acelei organizații, suspectată de finanțarea protestelor împotriva loviturii de stat din 1 februarie, transmite Reuters.

Ziarul Global New Light din Myanmar, susține că Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society) a transferat fonduri fără a solicita permisiunea Departamentului pentru Schimburi Externe.

Grupul ar fi schimbat apoi 1,4 milioane de dolari în kyat, moneda locală, „fără respectarea regulilor și reglementărilor necesare”, potrivit ziarului.

Se pare că ONG-uri care nu au fost identificateoferă asistență în numerar mișcării de nesupunere civică”.

Totodată, ziarul a dezvăluit că economistul șef al fundației a fost interogat vinerea trecută cu privire la „fluxurile de numerar înspre mișcarea protestatarilor”. Acum, autoritățile din Myanmar caută și alți 11 angajați ai Open Society pentru a-i interoga, potrivit aceleiași surse.

Junta militară a preluat, de asemenea, controlul asupra activelor în valoare totală de 3,81 milioane dolari şi 375 milioane kiaţi din conturile bancare OSF la patru bănci private – Kanbawza Bank (KBZ), Ayeyarwady Bank (AYA), SMED şi Co-operative Bank (CB), potrivit MRTV.

Armata a declarat că a început să preia controlul asupra tuturor fluxurilor ilegale de bani către OSF Myanmar, deoarece fundaţia a încălcat legea care stabileşte regulile şi reglementările pentru organizaţiile din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *