mie. aug. 17th, 2022

Cererea investitorilor a fost de 10 mld. euro. Dobânzi de circa 2,1% şi 2,8%. Acesta este cel mai mare împrumut de până acum de pe pieţele externe

Ministerul Finanţelor, condus de Alexandru Nazare, a împrumutat 3,5 miliarde de euro de pe pieţele externe în prima ieşire de eurobonduri din acest an, într-o finanţare structurată pe două tranşe, de 12 ani respectiv 20 de ani, şi la care investitorii au subscris circa 10 miliarde de euro.

Astfel, pentru tranşa pe 12 ani, Ministerul s-a finanţat cu 2 miliarde de euro, investitorii alocând 6 miliarde de euro. Dobânda pentru această tranşă este formată din nivelul midswap (MS) plus 195 de puncte de bază.Pentru tranşa pe 20 de ani, Ministerul a atras 1,5 mld.euro, sumele alocate de investitori fiind de 4 miliarde de euro. Dobânda pentru această tranşă este formată din nivelul midswap (MS) plus 235 de puncte de bază. În ambele cazuri, dobânzile sunt uşor mai mici faţă de cele anunţate azi dimineaţă.Aceasta este prima finanţare de eurobonduri din 2021 şi prima sub mandatul ministrului Alexandru Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *