vin. iun. 14th, 2024

Vineri seara, pacienții de la Foișor sunt scoși în stradă, în frig, chiar dacă situația unora dintre ei este gravă.

Pacienții au fost trimiși fie acasă, fie transportați către alte unități spitalicești însă mulţi din pacienţii evacuaţi au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Foto: Spitalul Foișor 9 aprilie 2021 ora 23:15

Raed Arafat, a explicat că situația din București este critică, nu mai există locuri libere la terapie intensivă.„S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi am trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID.

Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme.

Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă”, a spus Raed Arafat.

Se pare că în momentul de față,singura boală pentru care ai dreptul la tratament după modul în care acționează organele statului este COVID, cu toate că și starea pacienților evacuați era critică,chiar dacă nu erau infectai cu SARS-CoV-2, secția de terapie intensiva fiind ocupată in proporție de 50% însă acest lucru nu a împiedicat evacuarea acestor pacienți, punânduli-se viața în pericol.

Pacienți evacuați în miez de noapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *