mie. aug. 17th, 2022

Am putut observa în ultimele săptămâni repetate încălcări ale restricțiilor din partea politicienilor care nu au nici o problemă în a se fotografia și a se posta pe retelele de socializare când se abat de la legile impuse populatiei chiar de domniile lor.

Ne amintim de petrecerea fostului prim-ministru Ludovic Orban de anul trecut sau de actiunea la care a participat Ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a fost surprinsa în remorca unei camionete împreună cu cel puțin 9 persoane și exemplele pot continua.

În urma acestor abateri din partea politicienilor organele legii nu s-au autosesizat nici după ce imaginile au apărut în spațiul public. A fost nevoie ca în urma presiunii publice, chiar politicienii să solicite polițiștilor să-i amendeze, cei din urmă aplicând o sancțiune infimă comparativ cu cele primite de cetățenii care încalcă aceleași reguli și anume suma de 500 de lei.

În schimb oamenii legii au fost foarte prompți cand a fost vorba despre o petrecere organizată de ziua unui copil la un local din comuna prahoveană Bucov, care a fost spartă de polițiști, sâmbătă. La eveniment participau 10 minori și 10 adulți.

Potrivit polițiștilor, părinții copilului ca își sărbătorea ziua și administratorul restaurantului unde era petrecerea au primit amenzi în valoare totală de 3.000 de lei.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, evenimentul privat a fost întrerupt, iar administratorul locației și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în cuantum total de 3.000 lei“, a transmis IPJ Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *