vin. iun. 14th, 2024

Consilier de Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde este funcția de care Viorica Dăncilă o va ocupa la Banca Națională Română. Fostul premier urmează să înceapă programul de la data de 1 iunie, au confirmat pentru România TV, surse din BNR.

Fostul premier va face parte dintr-o comisie coordonată de Eugen Dijmărescu care va urmări tendinţele globale, conform unor surse din piaţă.

Totodată, în echipa BNR se alătură şi Petre Roman. Acesta va susţine un curs la Centrul de pregătire european al BNR.

Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

În relaitate, este vorba despre un curs. Nu la BNR, ci la Centrul de pregătire european al BNR. Nu cred că a fost o confuzie faptul că am fost numit drept consilier şi decizia a fost intenţionată. Am publicat o carte în sensul acesta. Cursul va demara, acum, din mai”, a declarat Petre Roman, în exclusivitate pentru România TV.

Viorica Vasilica a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982). Conform datelor furnizate de echipa sa de campanie, în 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

Primul său loc de muncă a fost în cadrul Petrom, ca inginer petrochimist, iar în perioada 1989-1997 a predat la Liceul Industrial din Videle.

În CV nu apare însă şi ce materie a predat. În 2006 a obţinut o diplomă de master la SNSPA, specializarea: “Programarea și managementul proiectelor, bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană”.În CV-ul postat pe site-ul Guvernului, candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019 mai precizează că știe să vorbească două limbi străine, după cum urmează:– limba engleză (scris, citit, vorbit) – la nivel ”foarte bine”

– limba franceză (scris, citit, vorbit) – la nivel ”bine”În perioada 2004-2008, Viorica Vasilica a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În ianuarie 2009 e devenit europarlamentar ca urmare a părăsirii de către Titus Corlățean și Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naționali. Potrivit Agerpres, în cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar și al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek și membru titular în Comisia pentru bugete și în Delegația pentru relațiile cu Israel.

La 6 februarie 2014, numele său a apărut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.Din 2015, ea conduce Organizația Națională de Femei a PSD.

În ianuarie 2019, Dăncilă a fost numită premier al României și a devenit astfel prima femeie din istoria țării care ocupă această funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *