mar. dec. 5th, 2023

15 poliţişti care lucrează la Direcția Rutieră din Botoșani, suspectaţi de fapte de corupţie, au fost audiaţi ieri de DNA.

Procurorii au făcut percheziţii la sediul Serviciului Rutier, dar şi la domiciliile suspecţilor.

Cazul vine după mai multe descinderi similare care au avut loc în ultimele luni la alte secţii de poliţie din Suceava și din Sibiu.Poliţiştii care lucrează la Direcţia Rutieră Botoşani s-au trezit ieri cu mai mulţi colegi de la DGA la uşă, dar şi cu jandarmi şi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Motivul?

Aproape toţi angajaţii de la Rutieră sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Faptele de corupţie pentru care angajaţii sunt cercetaţi ar fi avut loc în perioada iunie-noimebrie 2020.

Eduard Luca, avocat unul dintre suspecţi: La acest moment se efectuează o percheziţie la sediul Serviciului Rutier, au fost efectuate şi percheziţii la locuinţele persoanelor care sunt cercetate. Privesc, în principal, infracţiuni de luare, respectiv dare de mită.

La Sibiu, poliţiştii de la Rutieră îi puneau pe şoferii care călcau strâmb să sponsorizeze echipa de fotbal a IPJ Sibiu, pentru a-i scăpa de amenzi. Polițiștii ar fi cerut și primit mită de peste 100 de ori de la șoferii pe care îi prindeau încălcând Codul rutier.

La Suceava, chiar șeful Serviciului de Protecție Internă a fost reținut pentru corupție. Acesta este acuzat că a acoperit corupția de la Serviciul permise din județ şi că i-a informat pe polițiștii care dădeau permise pe mită că sunt în vizorul procurorilor anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *