vin. iun. 14th, 2024

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că acele cazuri de inflamație cardiacă observate în principal la bărbații tineri care au primit vaccinul anti-Covid de la Pfizer, în Israel, sunt probabil legate de vaccinarea lor.

În Israel, 275 de cazuri de miocardită au fost raportate între decembrie 2020 și mai 2021, la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

Majoritatea pacienților care au suferit inflamații cardiace au petrecut nu mai mult de patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept ușoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experți.

Studiul a constatat că „există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze (de Pfizer) vaccin și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”, se arată într-un comunicat.

Conform concluziilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât la alte grupe de vârstă.

Un grup consultativ al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra unei posibile legături între apariția miocarditei și vaccinurile ARNm, care le includ pe cele de la Pfizer și Moderna Inc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *