vin. iun. 14th, 2024

National Geographic Society a anunțat că va recunoaște un nou ocean în zona Antarcticii. Este vorba despre o nouă împărțire a apelor, care duce numărul oceanelor la cinci.National Geographic a început să producă hărți începând cu anul 1915 iar până acum a recunoscut doar patru oceane: Atlantic, Paficic, Indian și Oceanul Arctic. Iar începând din 8 iunie, recunoaște și un al cincilea: Oceanul Sudic.


Organizaţia ştiinţifică şi educaţională non-profit, ale cărei standarde de cartografiere sunt menţionate de numeroase atlasele şi hărţi, a transmis că Oceanul Sudic este format din apele din jurul Antarcticii, până la 60 de grade latitudine sudică.Geograful de la National Geographic Society, Alex Tait, a declarat că oamenii de ştiinţă ştiu de mult că apele din jurul Antarcticii formează o „regiune ecologică distinctă definită de curenţii şi temperaturile oceanice”.
Tait a precizat pentru Washington Post că întinderea de apă nu a fost încă recunoscută ca fiind un ocean de către organismele internaționale. „Dar ne-am gândit că este foarte important să îl recunoaștem oficial”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *