lun. dec. 4th, 2023

Este vorba de parcul de pe malul lacului Floreasca. Acesta face parte dintr-un proiect mai mare privind salba de lacuri din zona de Nord.Toaletele au fost vandalizate, centrul de prim ajutor este abandonat, iar zonele renovate sunt într-o stare jalnică.Primăria susţine că nu se făcuse recepţia lucrării din cauza unor probleme de execuţie, aşa că totul a fost lăsat baltă.

Potrivit proiectului iniţial, s-au accesat fonduri UE in valoare de 20 de milioane de euro pentru a amenaja Lacul Floreasca, dar şi malurile acestui lac.

Din păcate, lucrările au început destul de târziu, dar când au fost terminate, cu chiu, cu vai, tot ce s-a făcut a fost abandonatProiectul a fost semnat în 2013, de către primarul de la acea vreme, Sorin Oprescu şi de ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea.

Proiectul era unul de amploare, cu vaporaşe cu panouri fotovoltaice, pasarelă suspendată şi amfiteatru.Asta ar fi transformat lacurile din Nordul Bucureştiului într-un paradis până în 2015.

Totul ca în anii ’40, când plajele şi ştrandurile din zona erau pline de oameni.Lucrarea a fost terminată, dar nu în totalitate.

Acum există pontoane, zone de agremenet, staţii de biciclete, alei asfaltate, felinare cu led, sisteme info-point. Toate sunt însă abandonate şi înconjurate de buruieni.

Din 2013 s-au schimbat două administraţii în primăria Capitalei.

Din cauza unor probleme privind calitatea lucrările de pe lacul Floreasca, Tei şi Bordei nu au fost recepţionate nici până acum de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, anunţă actuala administraţie.De pildă, instalaţii de irigare stricate, crăpături la rosturile de rezistenţă, instalaţii electrice distruse, pontoane, debarcadere, platforme sau foişoare degradate. Până nu vor fi remediate, nu vor fi recepţionate.

Din păcate, din costul iniţial de 20 de milioane de euro, bani europeni, primăria Bucureştiul a reuşit să atragă doar 3 milioane de euro. Din cauza întârzierilor şi a problemelor apărute, celelalte 17 milioane au fost plătite de la bugetul de stat.

sursa articol: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *