mie. sept. 18th, 2024

Un fermier şi-a desfiinţat cultura de castraveţi, deşi se afla în vârf de producţie, denunţând lipsa de interes a autorităţilor de a pune în practică politicile agricole promise.

„Unde sunt, Cîţule, depozitele pe care le-ai promis la mine-n curte?“, întreabă fermierul.Iulian Badea a smuls din pământ, în faţa camerei, zeci de lujeri de castraveţi, înainte chiar de a-i culege, în timp ce le-a adresat guvernanţilor, dar şi colegilor fermieri, un mesaj video. Nemulţumirea este legată de preţul foarte mic la care se vând castraveţii, de 80 de bani/kg, cel mult un leu, spune fermierul, însă în comentarii alţi legumicultori spun că în anumite zone preţul a scăzut la 50 bani. Dacă vând cu acest preţ de nimic nu-şi vor putea coperi nici măcar cheltuielile de recoltare, transport şi taxa de piaţă, spune fermierul. Imaginile din ferma legumicultorului au ajuns la aproape 200.000 vizualizări şi mii de distribuiri pe anumite grupuri ale fermierilor.„Uite, decât să muncim ca proştii, să plătim şi manoperă de cules, de transport, să plătim taxă de piaţă, mai bine uite ce facem cu o cultură de castraveţi impecabilă. La 80 de bani şi 1 leu niciodată preţul ăsta nu a aduce profit legumicultorului. Pe ăia, băgătorii în seamă, îi rugăm să se abţină de la comentarii. Băi, Oroşe, sau cum te-o chema, că nici nume de român n-ai, sau băi Cîţule, unde sunt băi depozitele regionale de le-ai promis la mine-n curte, aici în exploataţie? De subvenţii ne-ai luminat, de ajutoare ne-ai luminat, de Coronavirus ne-ai lumninatAsta se-ntâmplă cu productorul agricol român, ăla care plăteşte sute de milioane, ăla care nu stă cu mâna-ntinsă, că ăia au crezut că suntem ca ei, milogi în campanie şi dup-aia şefi,.Noi nu, noi nu suntem milogi niciodată, noi ăştia, care ştim să muncim şi să facem anumite luicruri.”

În comentarii, legumicultorii susţin punctul de vedere al fermierului şi reamintesc de toate promiosiunile neonorate ale guvernanţilor, reclamând, pe de altă parte, că se importă cantităţi enoirme de legume din ţări care reuşesc să producă mai ieftin şi pentru că, spun fermierii români, sunt state în care nivelul subvenţiilor este net superior celor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *