lun. dec. 4th, 2023

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată ordonanța de urgență privind contribuția personală pentru spitalizare în sistemul medical privat.

Potrivit Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea art. 230 si 349 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul sanatatii: In situatia in care asiguratii opteaza sa beneficieze de unele servicii medicale la furnizorii privati care incheie contracte cu casele de asigurari de sanatate, in regim de spitalizare continua, ambulatoriu clinic de specialitate si ambulatoriu paraclinic de specialitate, respectivii furnizori pot solicita acestor asigurati, pe baza consimtamantului prealabil exprimat in scris, o contributie personala pentru a acoperi diferenta dintre tariful practicat de furnizor pentru rezolvarea cazului sau, dupa caz, tarifele serviciilor medicale acordate si tarifele corespondente suportate din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, astfel cum va fi stabilita aceasta diferenta prin Contractul-cadru.

Contributia personala pentru fiecare categorie de serviciu medical este afisata pe pagina de internet si la sediul furnizorilor privati de servicii medicale si

se plateste de catre asigurati, in mod direct sau printr-o asigurare incheiata in baza unui contract cu o societate de asigurari. Asigurarile voluntare de sanatate de tip complementar suporta coplata si contributia personala datorate de asigurat, in conditiile legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *