vin. iun. 14th, 2024

Candidatul pentru funcţia de Avocat al Poporului, Fabian Gyula, a declarat miercuri că s-a pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani, iar pensia sa de magistrat este de peste 10.000 de lei, relatează Agerpres.

„M-am pensionat anul trecut, la vârsta de 49 de ani”, a spus Fabian Gyula la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă 49 de ani este o vârstă potrivită pentru a ieşi la pensie, acesta a spus: „Raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură, da”.

Fabian Gyula a mai declarat că pensia sa este de peste 10.000 de lei şi a apreciat că este o pensie mare, „raportat la pensia medie”.

Candidatul pentru conducerea Avocatului Poporului a afirmat că jurisprudenţa Curţii Constituţionale este „clară în favoarea magistraţilor” în privinţa pensiilor acestora.

Fabian Gyula a declarat miercuri, la audierea sa în Comisiile juridice ale Parlamentului, că este absolvent de studii juridice, că timp de 25 de ani a fost procuror, iar de 22 de ani este cadru didactic în învăţământul superior. Desemnarea Avocatului Poporului urmează să fie făcută în plenul reunit al Parlamentului cel mai probabil luni. Fabian Gyula este singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

Fabian Gyula, propunerea UDMR care se bucură de susținerea PNL și a întregii cualiții de guvernare,este acuzat in presa locala ca este amic al unor diverseorganizatii extremiste maghiare, dupa ce, in 2007, acesta a intrat in atentia Consiliului Superior al Magistraturii.

Fostul procuror participase la conferinta ”Ungaria si Ardealul: doua tari – o singura natiune in Uniunea Europeana”; pregatita de una dintre cele mai activa organizatii neoiredentiste maghiare .

Anul trecut, Gyula a fost numit procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, insa

cateva luni mai tarziu, in decembrie, acesta iesea la pensie la vârsta de doar 49 de ani, având o pensie de 10.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *