mar. dec. 5th, 2023

Medicii sunt de părere că sistemul imunitar al copiilor are de suferit din cauză că aceșt ia nu au mai ieșit afară din cauza pandemiei, din cauza distanțării sociale și din cauza dezinfectanților.

Spitalele din Noua Zeelandă se confruntă cu mai multe cazuri de copii bolnavi de diferite virusuri respiratorii. Medicii au avertizat că acestea por fi mortale.

La spitalul Wellington sunt internați 46 de copii, unii dintre ei fiind chiar bebeluși. Aceștia prezintă boli respiratorii, inclusiv virusul sincițial respirator sau RSV. Din păcate, spun medicii, mulți consumă oxigen. Acest spital nu este sigurul care se confruntă cu o creștere a cazurilor. The Guardian notează că RSV este o boală respiratorie frecventă și că în timp ce la adulți poate avea simptom e ușoare, la copii poate fi fatală.

Gravitatea focarului din Noua Zeelandă este probabil alimentată de ceea ce medicii numesc ”datorie imunitară”. Datoria imunitară se referă la faptul că oamenii nu mai sunt imuni în fața virusurilor deoarece au fost nevoiți să stea în case din cauza coronavirusului, lucru ce face ca numărul de c azuri să crească în ritm alert.

Datoria imunității a apărut deoarece lockdownul, spălarea mâinilor, distanțarea socială și purtatul măștii nu sunt eficiente doar pentru coronaviru suprimă răspândirea altor boli care se transmit în mod similar, inclusiv gripa, răceala obișnuită și boli respiratorii mai s. De asemenea, puțin cunoscute, cum ar fi RSA.

Michael Baker, epidemiolog și profesor de sănătate publică a asemănat această situație cu incendiile de pădure, spunând ”dacă a trecut un an sau doi fără foc, există mai mult combustibil pe pământ pentru a alimenta flăcările. Când în sfârșit vine un fo c, acesta arde mult mai aprig”.

Epidemiologul a mai spus că numărul copiilor sensibili a crescut deoarece aceștia au ”pierdut expunerea”.

A cesta a mai precizat faptul că lockdown scurt, probleme pe termen lung ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *