vin. iun. 14th, 2024

Europarlamentarul Chris Terheș a postat pe contul de Facebook un mesaj în care a vorbit despre cum au votat politicienii români de la Bruxelles rezoluția Parlamentului European care condamnă Ungaria pentru legea ce vizează comunitatea LGBT.

După cum se poate obsera în documentul postat de Chris Terheș, votul final a arătat astfel:

Pentru au votat europarlamentarii: BOTOȘ (USR), CIOLOȘ (PLUS), GHEORGHE FALCĂ (PNL), MITUȚĂ, MUREȘAN, DRAGOȘ PÎSLARU (PLUS), NICOLAE ȘTEFĂNUȚĂ (USR) , RAMONA STRUGARIU(PLUS) , DRAGOȘ TUDORACHE(PLUS) .

Împotrivă au votat europarlamentarii: TRAIAN BĂSESCU( PMP), MARIA GRAPINI(PPU), HAVA(PNL) , CRISTIAN TERHEȘ(PNȚCD), EUGEN TOMAC(PMP), VINCZE (UDMR), WINKLER (UDMR)

S-au abținut europarlamentarii: CARMEN AVRAM, BENEA, CREȚU, MANDA, MOTREANU, NEGRESCU, NICA, PLUMB, MIHAI TUDOSE

Au fost absenți europarlamentarii: BLAGA, RAREȘ BOGDAN, BUDA, BUȘOI, FALCĂ, MARINESCU, NISTOR

Înaintea votului de joi, Europarlamentarul Cristian Terhes a explicat faptul că „educația e de competența statelor membre” iar „acuzațiile contra Ungariei sunt absurde” deoarece „ni se cere să votăm cu privire la o chestiune ce nu e de competența UE”. „Parlamentul European incalca din nou tratatele UE, supunand la vot o rezolutie impotriva Ungariei pentru ca a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen in scoli sau care prevede ca mama e femeie si tatal e barbat. Educatia, conform tratatelor UE, e de competenta statelor membre, prin urmare, nu
doar ca acuzatiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere sa votam cu privire la o chestiune ce nu e de competenta UE. Impreuna cu colegii din ECR am propus o contra rezolutie care spune exac t aceste lucruri. Cum poate Ciolos, USRPLUS si grupul Renew Europe predica respectarea statului de drept in UE cand ei sunt primii care cer sa se voteze pe ceva ce nu e de competenta UE? Evident, voi vota impotriva acestei rezolutii absurde contra Ungariei”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Înaintea votului de joi, Europarlamentarul Cristian Terhes a explicat faptul că „educația e de competența statelor membre” iar „acuzațiile contra Ungariei sunt absurde” deoarece „ni se cere să votăm cu privire la o chestiune ce nu e de competența UE”.

„Parlamentul European incalca din nou tratatele UE, supunand la vot o rezolutie impotriva Ungariei pentru ca a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen in scoli sau care prevede ca mama e femeie si tatal e barbat. Educatia, conform tratatelor UE, e de competenta statelor membre, prin urmare, nu doar ca acuzatiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere sa votam cu privire la o chestiune ce nu e de competenta UE. Impreuna cu colegii din ECR am propus o contra rezolutie care spune exac t aceste lucruri.

Cum poate Ciolos, USR PLUS si grupul Renew Europe predica respectarea statului de drept in UE cand ei sunt primii care cer sa se voteze pe ceva ce nu e de competenta UE?

Evident, voi vota impotriva acestei rezolutii absurde contra Ungarie i”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *