Statul încurajează importurile alimentare, prin lipsa controalelor riguroase la vamă, atrag atenția fermierii români.
Aceștia acuză și ANSVSA că nu a depistat carnea de pui infestată cu salmonella și că nu a făcut publice astfel de informații, singurii care au luat atitudine fiind europarlamentarii străini.
Producătorii români, care sunt sufocați de cantitățile uriașe de carne de pui din Polonia, cu prețuri de dumping, cer Guvernului controale veterinare la intrarea în țară și testarea produselor, așa cum procedează și țările învecinate. Fermierii spun că prețurile
În
ANPC ar trebui să intervină aici, pentru că marfa este furajeră, este calitatea a III-a, nu poți să o vinzi drept calitatea I-a. Iar eu, care produc ciuperci mai mici, dar sunt calitatea I trebuie să le vând la preț de calitatea a III-a”, ne-a mai precizat președintele Grupului de Producători EuroAvi, Puiu Ilisei.
Autoritățile dau dovadă de Vigilență, doar în cazul producătorilor români Garda de Mediu a anunțat un focar de infecție din cauza mai multor pui morți într-o fermă din Gorj, fermierul fiind amendat cu 50.000 lei.