vin. iun. 14th, 2024

În septembrie, Parlamentul European va supune la vot o rezoluție pentru toate statele UE, prin care se va solicita promovarea homosexualității în școli, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. Chiar dacă rezoluția nu are caracter de lege, nerespectarea acesteia va atrage sancțiuni financiare pentru statele respective, așa cum se întâmplă acum cu Ungaria, spun europarlamentarii.

Pedepsirea Ungariei pentru îndrăzneala de a interzice promovarea homosexualității și a schimbării de sex în școli a creat un precedent extrem de periculos. Reacția României a fost aproape inexistentă, ceea ce denotă o mare ipocrizie, având în vedere că în rândul populației există un procent covârșitor al celor care nu vor accepta propaganda LGBT în unitățile de învățământ.

Dacă rezoluția va fi votată în toamnă de Parlamentul European, statul român va trebui să treacă în programa școlară, punctual, elemente legate de drepturile LGBT. Potrivit europarlamentarilor români, chiar dacă rezoluțiile nu au caracter legislativ, se creează precedentul. ”Comisia Europeană poate lua rezoluția votată de Parlament, cum a fost votată și cea pentru Ungaria, și poate acționa pe condiționalitatea funcționării statului de drept pentru banii europeni. Dacă noi, ca stat, nu înțelegem să punem piciorul în prag și să spunem foarte clar că sunt lucruri care țin de subsidiaritate și nu pot intra în competența Uniunii Europene, pensii, salarii, fiscalitate, educație, justiție și așa mai departe, dacă noi îi lăsăm, pentru că vrem noi să plecăm capul și să se amestece, o să fim doar România cu numele și o să decidă alții pentru noi”, ne-a mai precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *