lun. dec. 4th, 2023

Primarul Nicuşor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei şi instituţii din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie, susţine USR PLUS, într-un comunicat de presă.

Au fost demarate concursuri pentru posturi de conducere: Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare; Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administraţiei Străzilor Bucureşti;

Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenţia primarului General încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menţionate şi a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat.

”Criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate şi 6 luni vechime în funcţie de conducere într-o instituţie publică; Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane. USR PLUS solicită public Primarului General Nicuşor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor ” arată comunicatul de presă al USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *