vin. iun. 14th, 2024

Luni seara, 26 iulie, a avut loc un protest la Termocentrala Mintia, după ce au fost anunțate concedieri în masă.

Unul dintre sutele de angajaţi de la Termocentrala Mintia, care urma să fie disponibilizat de luni, s-a sinucis. Bărbatul de 55 ani este prima victimă a procesului de disponibilizare care începe din 26 iulie, când termocentrala Mintia va fi închisă după 52 de ani de funcţionare.

Angajatul de la Mintia s-a spânzurat cu trei zile înaintea preavizului. După peste 50 de ani de funcționare, activitatea Termocentralei Mintia va fi oprită şi 662 de persoane, adică aproape tot personalul, vor fi disponibilizate începând din data de 26 iulie.

Liderul sindical Cristian Iștoc, aflat la protest a declarat: ”Aș vrea să le atrag atenția autorităților locale care au obligația să asigure încălzirea în municipiul Deva că legea 325 din 2006 tocmai a fost modificată și acum prevede obligația de a furniza iarna căldură în tot timpul ei.

Această lege dacă era la promulgare din 2008, dacă președintele Iohannis s-ar fi grăbit și ar fi promulgat-o în toamna anului trecut, acest obiectiv nu s-ar fi oprit în 5 martie, la temperaturi negative, pentru că ar fi fost obligatoriu să încălzească municipiul Deva.

Facem această precizare pentru că vrem să le arătăm devenilor că dacă până acum am mai avut o speranță că acest guvern își revine și va reporni instalațiile de la Termocentrala Mitia, vedem că ei nu se joacă, nu glumesc, o pregătesc pentru tăiere, au și oameni care se ocupă de acest lucru.

Vom sesiza în zilele următoare tot felul de isntituții și vom indica acele persoane. Sperăm să reușim să-i oprim. Aș vrea să le atrag atenția celor care au obligația să asigure încălzirea în municipiul Deva, că legea tocmai a fost modificată și prevede obligația de a furniza căldură pe tot timpul iernii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *