vin. iun. 14th, 2024

Scandal fără precedent în ședința Consiliului Local a Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand a refuzat sistematic solicitările consilierilor de a prezenta public contractul semnat cu firma de salubritate BRAI-CATA.

Primarul, spun consilierii, a recurs la un șantaj și a promis ca-l prezintă la finalul ședinței, după ce consilierii votează mandatatarea primarul în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului cu Romprest.

La finalul ședinței, însă, s-a ridicat și a părăsit sala.

„Dincolo de problema aceasta a mandatării doamnei primar pentru a începe acțiunile în justiție pentru rezilierea contractului cu Romprest, noi am zis că dacă tot are o asemenea obsesie cu contractul cu Romprest, să se ducă în justiție și să rezolve problema, însă în același timp, dacă este de părere că aici s-a luptat atâta timp cu mafioții, să ne arate și nouă contractul semnat cu BRAI-CATA. Sunt o grămadă de suspiciuni la adresa acestei companii” a declarat pentru EVZ consilierul PNL Adrian Oianu.

„Doamna primar ne-a spus „Sigur, nicio problemă”. Folosește aceste cuvinte pe care eu le știu din domeniul privat al muncii cu oamenii. „O să vi-l arăt/trimit pe mail”, „O să-l aveți până la sfârșitul ședinței”. În momentul în care cineva folosește cuvinte de genul „o să”, șansele sunt să nu se întâmple. Așa a fost și de data aceasta. La un moment dat, ne-a fluturat niște foi în timpul ședinței și ne-a spus că până la sfârșitul ei, dacă îi votăm proiectul, o să ne dea contractul să ne uităm la el. „Dacă îmi votați proiectul”. Șantajul era – dacă suntem băieți cuminți și stăm prizonierii doamnei temnicer în Consiliu, poate la sfârșit își face doamna primar puțin timp și ne arată și contractul ăsta. Cam așa suntem tratați noi, consilierii de la Sectorul 1.

Nu este prima oară când ne șantajează cu diferite proiecte, acte, hotărâri sau amendamente. A făcut așa și în cazul proiectului cu Centrul pentru Recuperare pentru copiii cu sindromul Down. Pentru că nu i-am votat ei proiectul, ni l-a scos de pe ordinea de zi și la următoarea ședință, au făcut cei de la USR-PLUS 11 amendamente numai ca să nu treacă proiectul pentru copiii cu sindromul Down. Atât de cinic este modul în care fac politică și administrație. Cu asta ne luptăm în fiecare zi. De data aceasta, i-am votat proiectul, a trecut și bineînțeles că a plecat val-vârtej și nu ne-a mai arătat contractul.

Înțeleg că pe site-ul Primăriei a pus ceva. Noi trebuie să vedem contractul original, hârtia oficială. Nouă ne trebuie și actele adiționale, pe lângă contractul acesta. Mai mult decât atât, ne-a povestit că de mâine o să semneze un contract de salubritate în general, în integralitate, în Sectorul 1. Nu numai pentru cele 100 de tone pentru care a semnat acest contract. Vă dați seama că ce ne-a spus în ședință, printre dinți, atâta știm. În rest, nu ne-a spus nimic.

Doamna avocat Trandafir, pe care am angajat-o noi și e plătită din bani publici, nu ne comunică nimic. Ne trimite pe noi să ne uităm și să-i căutăm ei contractul, când în mod normal, secretariatul ar fi trebuit să-l publice pe site și să-l vadă toată lumea. Ce contracte, ce procese are. Va semna un contract în integralitate, așa cum are cu Romprest. ne-a spus că e un contract pentru care nu trebuie să ne facem griji și că ce ne interesează dacă ea se ocupă de curățenie și strângerea gunoaielor? Ce ne mai interesează pe noi să vedem contractul ăsta? Așa ne vorbește doamna primar.

Oare nu a zis USR-PLUS că ei o să vină și o să facă o politică nouă, fără penali, cu transparență, pentru cetățeni? Unde este această politică și administrarea Sectorului 1 pentru cetățeni, că eu nu o văd?”a declarat consilierul PNL ADRIAN OIANU 

Daniela Popa consilier din partea PSD a mai adăugat:”Ea sigur va rezilia contractul. Nu a făcut dovada că a negociat cu Romprest-ul, așa cum e în contractul de delegare, scrie clar în ce condiții se face rezilierea. Calculam, ieri, dacă ea va cere rezilierea, ce sume vom avea de plătit. Din contract, mai sunt nouă ani de executat. Pe Primărie vom avea daune de 66 milioane de euro de plătit, pe an. 594 de milioane de euro pentru nouă ani”. Da, a și zis, azi, în ședință, că mâine va semna un alt contract cu un alt operator. Deci vom avea trei contracte pentru aceleași servicii. Nici nu vreau să ,mă gândesc în ce ne-a băgat primarul ăsta. O să ne bage în niște penalități… Ea e pe modelul francez – „Legea sunt eu”, așa a spus. Că ei sunt la putere și schimbă legea. Așa a declarat. Ea sigur va rezilia contractul. Nu a făcut dovada că a negociat cu Romprest-ul, așa cum e în contractul de delegare, scrie clar în ce condiții se face rezilierea. Calculam, ieri, dacă ea va cere rezilierea, ce sume vom avea de plătit. Din contract, mai sunt nouă ani de executat. Pe Primărie vom avea daune de 66 milioane de euro de plătit, pe an. 594 de milioane de euro pentru nouă ani!”, a mai spus Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *