vin. iun. 14th, 2024

August a venit cu noi scumpiri. Bucureștenii vor plăti mai mult pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun.

O călătorie cu autobuzul sau tramvaiul va costa de dublu. În plus, va exista un bilet comun Metrorex-STB în valoare de 5 lei, care va permite accesul călătorilor timp de 120 de minute nu doar la metrou, în autobuze sau tramvaie, ci și pe liniile urbane, regionale și cele expres.

Trecerea bruscă de la 1,3 lei per călătorie la 3 lei a fost motiv de nemulțumire în fața ghișeelor din stațiile de autobuz, duminică și luni, zile extreme de călduroase în București, când cei mai mulți nu știau sau au uitat complet de această majorare.

Cei mai afectați de această scumpire s-au declarat cei care locuiesc în Sectorul 5, unde metroul lipsește și scumpirea a fost de doar 50 de bani în acest caz, iar în metrou condițiile de transport sunt mult mai bune decât în tramvaiele vechi de zeci de ani și murdare din Sectorul 5, este părerea oamenilor.

Tariful pentru o călătorie cu autobuzul sau cu tramvaiul a ajuns la 3 lei, de la 1 leu și 30 de bani. Tot atât costă și o călătorie cu metroul, cu 50 de bani mai mult decât înainte. Pentru 5 lei, se poate călători și cu transportul terestru, și cu cel subteran.

Variante de bilet STB:

– bilet de 90 de minute

– 3 lei, valabil, din momentul validării, pe toate mijloacele de transport de suprafață, inclusiv pe vechile linii regionale;

– bilet de 24 de ore

– 8 lei, valabil, din momentul validării, pe toate mijloacele de transport de suprafață, inclusiv pe vechile linii regionale;

– bilet de 72 de ore 

– 20 lei, valabil, din momentul validării, pe toate mijloacele de transport de suprafață, inclusiv pe vechile linii regionale;

Variante cartelă metrou – Cartela „1 călătorie” – 3 lei – Cartela „2 călătorii” – 6 lei – Cartela „10 călătorii” – 25 lei – Cartela „Abonament 24 ore” – 8 lei – Cartela „Abonament 72 ore” – 20 lei Și prețul abonamentelor este majorat.

Pentru un abonament lunar la tramvai și autobuz vom scoate cu 30 de lei mai mult din buzunar.

În cazul metroului scumpirea este de doar 10 lei. Un abonament comun lunar STB/METROREX ajunge la 140 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *