vin. dec. 8th, 2023

După achiziția a peste 100 de milioane de doze de vaccin, România va dona aproape 1,3 milioane de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca în patru țări: Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat joi o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare,ce reprezintă vaccinuri COVID-19, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam. Ajutorul umanitar pentru Tunisia constă în acordarea a 425.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, pentru Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze, pentru Albania a 150.000 de doze, iar pentru Vietnam în acordarea a 199.200 de doze de vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

Dozele vor fi transportate de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale. Vaccinurile donate de către România au fost achiziționate din banii românilor mai exact bani din bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *