lun. dec. 4th, 2023

Vineri seara, Antena 3 a difuzat imagini cu Clotilde Armand care stă în pragul uşii sălii unde erau depozitaţi sacii cu voturi în care scotoceau aproximativ 20 de persoane.

În acest weekend au apărut noi imagini în spațiul public cu edilul sectorului 1, Clotilde Armand, în timp ce se află în sala în care se sortează voturile. Pe noile imagini se poate obseva clar că actualul primar al Sectorului 1 a fost în sala de sortare a voturilor, în momentul în care se numărau voturile din saci.

Lângă Clotilde Armand, apare şi soţul său, dar şi Catrinel Trofin, actuala şefă de cabinet a edilului de la sectorul 1. S

e pare că atunci Clotilde Armand le dădea indicaţii celor doi. Noile dezvăluiri vin în contextul în care Clotilde Armand a negat, într-o postare pe Facebook, că s-ar fi aflat în sala de sortare, după ce Antena 3 a publicat imaginile.

Întrebat dacă această acțiune este legală sau nu, avocatul Mihai Drăgan a zis că acest demers este ilegal şi face apel la procurorul Iaşinovschi să înceapă urmărirea penală in personam. „Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste, să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vot și proceselor verbale. Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepțional cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supravegherea unei persoane, în caz excepțional, a unui președinte de secție,de post, şi asta doar dacă nu se găsește nu știu ce document.

În niciun caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor. Ceea ce vedem aici este practic o fraudă.” Reprezentanţii USR sar în apărarea edilului. „Bineînţeles că este o fiţuică pe care sunt notate nişte rezulatte, pe care se uită, doar nu credeţi că e un buletin de vot”, a replicat Adrian Wiener, deputat USR.

Cu toate astea, imaginile arată că, în ciuda faptului că a negat că a intrat în sala de sortare a voturilor, Clotilde Armand ar fi fost în respectiva sală, în sala de sortare a voturilor, în momentul în care se numărau voturile din saci . De subliniat faptul că, imediat după difuzarea primelor imagini, acum cîteva luni, dintr-o naivitate exemplară, Clotilde Armand declarase public că ea și cei de la USRPLUS fuseseră asigurați că, în acea încăpere cu sacii cu voturile, camerele de supraveghere video nu funcționau! Pe acest amănunt s-au bazat Clotilde și oamenii săi, fiind siguri că nu va fi descoperită acțiunea lor complet ilegală! Rămîne doar ca procurorul de caz care anchetează frauda de la alegerile locale de la Sectorul 1 să o cheme acum la audieri și să decidă dacă prezența Clotildei Armand și a colegilor ei în acea încăpere îmbracă haina unei infracțiuni.

Logic ar fi ca astăzi toți cei aflați în încăpere, cu Clotilde Armand în frunte, să fie deja suspecți în acel dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *