vin. iun. 14th, 2024

Joi, 26 august 2021, Ministerul Educației a comunicat o informare către inspectoratele școlare și directorii unităților de învățământ prin care solicită diriginților și învățătorilor să nu mai pretindă pe viitor comunicarea informațiilor cu privire la locul de muncă şi ocupaţia părinților elevilor.

Această solicitare a apărut pe fondul dorinței de respectare a echității și egalității de șanse făcând abstracție de contextul social și de statutul socio-economic al familiei.  

„Începând cu anul școlar 2021 – 2020, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor. Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr 180 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE, în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute”, arată documentul.

Până în prezent, cataloagele școlare conțineau o filă în care profesorii trebuiau să completeze datele de contact ale părinților sau tutorilor, profesia și ocupația acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *