lun. dec. 4th, 2023

Marii miliardari ai lumii au acces la gazul ieftin românesc și la energia electrică produsă de hidrocentrale și ca orice afacere scopul este de a vinde cât mai scump, pentru a scoate un profit cât mai mare în prezent putem spune chiar de 10 ori mai mare.

Marea parte a companiilor care intermediază energia electrică sunt străine, adică au acționariat majoritar străin.

Până acum câteva luni piața era reglementată, adică statul român spunea care este tariful în funcție de costuri. Apoi s-a eliminat limita de profit și companiile străine au crescut subit prețurile. Adică ieri aveau profit, dar astăzi nu, așa că au dublat prețurile.

Nu vă imaginați că piața reglementată nu permitea profituri, sigur că ele existau și erau foarte bune. Dar deoarece niciodată nu este suficient, s-au dorit profituri de 10 ori mai mari, dar, ca să nu se vadă, au băgat cheltuieli din țările mamă.

Așa a ajuns să coste o salopetă la aceste companii 5.000 de lei, când toți românii dau maxim 250 de lei, dar de, este din Franța.

Dublarea prețurilor la energie a permis companiilor să exporte sume mari de bani prin facturi umflate făcute în afara țării. 

Românii au gaz și curent iar acest lucru trebuie să se vadă prin două modalități posibile: fie creștem acciza sau redevențele, astfel încât să nu le mai convină să exporte, iar banii să ajungă la compensarea facturilor românilor, fie să fie prețul reglementat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *