vin. iun. 14th, 2024

Curtea Constituțională a României a făcut public primul răspuns la sesizarea trimisă de Guvernul României, prin premierul Florin Cîțu, în privința moțiunii de cenzură semnată de USR-PLUS și de AUR.

Curtea Constituțională a României a dat termenul de 15 septembrie pentru ca Guvernul și Parlamentul să își exprime punctele de vedere referitoare la conflictul despre moțiunea de cenzură.

”Referitor la cererea de soluționarea a conflictului dintre Guvern și Parlament s-a stabilit că până la 15 septembrie părțile să își exprime punctul de vedere. Termenul pentru ședința de judecată se stabilește ulterior. Art. 34 -36 din Legea 47/1992”, a transmis CCR.

Reprezentanții Executivului au sesizat mai multe probleme de neconstituţionalitate privind iniţierea, depunerea şi comunicarea acesteia. Florin Cîțu cere constatarea existenţei unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament și susține că semnăturile inițiatorilor moțiunii nu au fost strânse cu respectarea legii, iar comunicarea moțiunii de la Parlament către guvern a fost făcută prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *