vin. iun. 14th, 2024

Se pare că presa liberă nu mai trebuie să existe în România. Cenzura a atins un nivel halucinant. După protestele de marți, 21 decembrie, jurnalista Iosefina Pascal a fost săltată de mascați chiar din propria casă și condusă la secția de poliție fără ca pe numele acesteia să fie emis vreun mandat de aducere. Acțiunea abuzivă a organelor de poliție ar fi putut fi una fatala pentru mama jurnalistei care a suferit un șoc.

Și jurnalistul Remus Rădoi a fost invitat la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București în calitate de martor, în dosarul penal 2226445/2021. Jurnalistul ne-a precizat că a fost invitat in data de 22 la ora 16 la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București pentru a fi audiat în calitate de martor fara a i se da mai multe detalii. Jurnalistul a amânat audierea nefiind disponibil la acea oră, audierea fiind reprogramată pentru ora 9:00 joi 23 decembrie.

Amintim faptul că în data de 21 decembrie mii de persoane au manifestat împotriva introducerii certificatului verde care condiționează majoritatea activităților în funcție de vaccinul Covid-19, inclusiv locul de muncă. Protestatarii au intrat în curtea Parlamentului însă au manifestat în mod pașnic după cum au declarat inclusiv forțele de ordine prezente la fața locului. Singurul incident, aparent a fost vandalizatea unei masini diplomatice de către un lucrător MAI.

Jurnaliștii NEWS ROMÂNIA Rădoi Remus și Iosefina Pascal au fost prezenți la fața locului pentru a relata evenimentele la fel ca și reprezentanții posturilor de televiziune Antena 3, Realitatea TV, Digi 24, România TV, ș.a. Cu toate acestea se pare că doar jurnaliștii News România au fost invitați la sectiile de politie pentru declarații sau ridicați de acasă cum a dost cazul jurnalistei Iosefina Pascal.

Ne întrebăm dacă această acțiune se datorează faptului că News România este singura televiziune care nu a fost finanțată cu bani de la guvern și nu susține campanii manipulatorii impuse de politicienii de la conducerea țării fiind singurul post care a avut curajul de a aduce în fața telespectatorilor informații reale, transparente legate de situația actuală atât politică cât și medicală.

Vom urmări acest caz și vă vom ține la curent pentru a afla dacă într-adevăr democrația în România a murit oar presa liberă trebuie anihilată de sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *