vin. iun. 14th, 2024

MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.

Ministerul de Externe din România recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat avertismentul de călătorie pentru Liban, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din regiune.

„MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat”, se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistenţă Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela direct numărul de urgenţă +961 76 775 503.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *