vin. iun. 14th, 2024

Vremea începe să se mai răcească, mai ales în partea de nord a ţării. În rest, se va menţine căldura. 

Temperaturile maxime se vor situa în general între 23 şi 32 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade.

La noapte, cerul va fi mai mult senin în estul şi sud-estul ţãrii şi temporar noros în rest. Pe alocuri va ploua slab în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile vestice, unde la rafalã se vor atinge viteze, în general de 55…65 km/h, dar şi la munte, la altitudini mari, cu precãdere în Carpaţilor Occidentali şi Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 3 grade. Izolat, cu o porbabilitate mai mare în zonele depresionare, va fi ceaţã. 

Valorile termice vor scãdea îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii, însã se vor situa în continuare peste cele specifice datei în toatã ţara, iar în Podişul Dobrogei şi în mare parte din Câmpia Românã vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Temperaturile maxime se vor situa în general între 23 şi 32 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi posibil descãrcãri electrice, în Maramureş. local în Crişana, în zona montanã şi izolat în Banat, Transilvania şi Oltenia.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde ziua vor fi rafale de peste 70…80 km/h, dar pe alocuri şi în regiunile vestice şi nord-vestice, dar la viteze mai mici, în general de 40…45 km/h. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică pana la amiaza va scadea dinspre nord-vest si nord, apoi va creste usor dinspre sud-vest; valorile sale vor fi joase – inca de regim baric slab cicloni.

În Capitală la noapte, cerul va fi mai mult senin în prima parte a nopţii, apoi temporar noros. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 13…14 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre 11 grade.

Mâine vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dupã-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 10…13 grade. Presiunea atmosferică va creste nesemnificativ, astfel ramanand sub normal.

La munte valorile termice vor scãdea îndeosebi în masivele nordice, însã vor fi în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi posibil descãrcãri electrice, cu precãdere în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în special la altitudini mari, unde ziua vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *