vin. iun. 14th, 2024

Un candidat s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului, în judeţul Argeş, poliţiştii constatând că avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat

Bărbatul care s-a prezentat băut la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere le-a spus poliţiştilor că nu a băut luni, ci cu o zi înaintea examenului, au declarat pentru News.ro surse din cadrul Prefecturii Argeş.

El se afla la prima tentativă de a obţine permisul de conducere.

Persoanele care fac şcoala de conducători auto şi dau examenul în municipiul Piteşti trebuie să aştepte, în medie, aproximativ 22 de zile pentru a susţine proba practică.

Timpul de aşteptare pentru obţinerea permisului de conducere la Piteşti a fost unul foarte mare, ajungând şi la patru luni de la depunerea dosarului, reprezentanţii Instituţiei Prefectului făcând demersuri pentru ca examenul să fie susţinut şi în zilele de sâmbătă şi apelând inclusiv la examinatori din alte judeţe pentru ca această perioadă să fie scurtată.

„În această dimineaţă, unul dintre examinatorii Serviciului Permise a cerut testarea cu alcooltestul pentru un candidat. Bărbatul în vârstă de 31 de ani prezenta halenă alcoolică, iar poliţistul nu l-a lăsat să urce la volan”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.

Sursa citată a precizat că bărbatul a fost testat de către poliţiştii Biroului Rutier Piteşti şi s-a confirmat faptul că a consumat băuturi alcoolice.

„Avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost declarat „respins” la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Nu va răspunde contravenţional pentru că nu a condus”, a mai transmis sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *