vin. iun. 14th, 2024

Primele avioane de luptă F-16 de fabricaţie americană pe care Olanda le donează Ucrainei vor ajunge la centrul de antrenament din România în termen de două săptămâni, a anunţat luni premierul olandez demisionar Mark Rutte.

„Mă aştept ca rachetele Patriot să fie livrate în scurt timp, pentru a ajuta Ucraina în iarna care urmează. Şi aceeaşi viteză este valabilă şi pentru avioanele F-16″, a declarat Rutte în timpul unei videoconferinţe cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost postată pe X, scrie News.ro.

„Primele vor fi expediate la centrul de antrenament din România în următoarele două săptămâni, astfel încât din acea zi să ne pregătim pentru continuarea antrenamentelor”, a mai spus el.

Danemarca, Norvegia şi Belgia au anunţat, de asemenea, că vor oferi avioane F-16 Ucrainei.

„Prin intermediul acestui centru, România se angajează să ofere un mediu de instruire de înaltă calitate, cu acces la resurse tehnice şi know-how de ultimă generaţie nu doar pentru piloţii români, ci şi pentru cei din statele aliate şi partenere, inclusiv Ucraina”, a anunţat la vremea respectivă ministrul apărării naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *