vin. iun. 14th, 2024

”Președintele Iohannis și premierul Orban se plâng de statutul minoritar al guvernului liberal, mai exact de faptul că Parlamentul nu ascultă mereu de ordinele lor.

Imediat după preluarea guvernării, au dorit să organizeze alegeri anticipate, iar acum – în ciuda agravării crizei pandemice – vor cu orice preț să organizeze alegeri parlamentare pe 6 decembrie. Cei mai importanți oameni în stat lasă impresia că puterea de care dispun este foarte limitată și că, pentru a conduce cu adevărat România, au nevoie de o majoritate parlamentară nouă.

În realitate, președintele Iohannis și premierul Orban conduc efectiv, conduc cu adevărat România, toată România fără nici un fel de piedici. Liberalii dispun, în momentul de față, de o majoritate parlamentară care poate bloca o moțiune de cenzură și adopta orice lege.

La Cotroceni se află un liberal, în subordinea căruia se află serviciile de securitate. Guvernul Orban este, practic, monocolor, PNL dispunând de libertatea totală de a-și impune politicile. Liberalii controlează, în acest moment, o bună parte a presei prin finanțări directe. În zece luni, ei și-au subordonat tot câmpul puterii. Singurul care n-a fost adus la ordin, până acum, este poporul.

De fapt, chiar și poporul a fost, odată cu izbucnirea pandemiei de Covid-19, înțărcuit, pus să stea în casă, să poarte mască, să nu iasă din propria localitate, să meargă la mare, să nu meargă la mare etc. Pandemia a fost un bun prilej al puterii de a încerca tactici de dresaj al poporului.

În toată perioada de pandemie, poporul a fost făcut vinovat de comportament iresponsabil, iar în același timp i s-a cerut să-și riște sănătatea trimițându-și copiii la școală și venind la vot pentru a alege partidul de guvernământ. Poporul a fost ținut din scurt și atacat cu ordine contradictorii, care l-au băgat în ceață.

Totuși, el nu a fost încă subordonat total. Acesta este ultimul obiectiv al liberalilor, pe care speră să-l realizeze la alegerile parlamentare. Rolul acestor alegeri ar trebui să fie acela de a da liberalilor dreptul de a face poporul vinovat de orice și astfel de a consfinți acapararea totală a puterii.”

evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *