mar. dec. 5th, 2023

Comportamentul președintelui Klaus Iohannis din timpul campaniei electorale a atras critica misiunii speciale ODIHR (Oficiul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului) pentru evaluarea alegerilor din România.

Marianne Miko, șefa misiunii, a menționat că prin afirmarea frecventă a preferințelor politice, Klaus Iohannis a încălcat standardele internaționale și angajamentele luate de toate țările OSCE. „Preşedintele şi-a exprimat clar, în mod frecvent, preferinţele politice în intervenţiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a dus la o estompare tot mai mare a liniei de demarcaţie dintre prerogativele sale oficiale şi campania electorală, ceea ce reprezintă o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamentelor luate de toate ţările OSCE pentru a păstra o separare clară între stat şi partidele politice”.

Mai mult decât atât, experta a observat că posturile de televiziune au prezentat numeroasele conferințe de presă, ceea ce a creat avantaj pentru PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *