vin. iun. 14th, 2024

O informație șoc dă peste cap tot ce ce se știa până acum despre vaccinarea anti-COVID. Este vorba despre moartea unui pacient dintr-un azil de bătrâni. Aceasta a fost înregistrată în cantonul Lucerna din Elveția, după vaccinarea împotriva coronavirusului cu vaccinul produs de compania americană Pfizer și compania germană BioNTech, informează, miercuri, Agenția Telegrafică Elvețiană (Swiss Telegraphic Agency).

Departamentul de Sănătate din cantonul Lucerna a informat despre cazul mortal Agenția elvețiană de produse medicale „Swissmedic”, care la începutul lunii decembrie a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer şi BioNTech împotriva coronavirusului în Elveția.

Radiodifuzorul elvețian RTS a anunţat pe site-ul său că vaccinul a fost efectuat la 24 decembrie, la Lucerna, într-o unitate destinată persoanelor care suferă de demență. Moartea a survenit după cinci zile de la vaccinare.

În Elveţia, campania de vaccinare a început la 23 decembrie, în timpul acesteia fiind folosit vaccinul Pfizer şi BioNTech, care a fost aprobat pentru utilizare de Agenţia Swissmedic. Autorităţile au anunţat că în luna decembrie vor fi vaccinate grupele vulnerabile ale populaţiei, în principal persoanele de peste 75 de ani şi pacienţii căminelor de bătrâni şi pentru persoane cu handicap.

Și în Israel au fost înregistrate două decese

Primul deces înregistrat s-a anunţat la un cetăţean israelian de 75 de ani care a făcut atac de cord după ce s-a vaccinat împotriva coronavirusului cu preparatul companiei Pfizer.

Încă un israelian a murit după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19 miercuri. Bărbatul decedat avea 88 de ani, informează publicaţia Times of Israel.„Bărbatul a murit la Ierusalim, la câteva ore după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului” – scrie publicaţia citată.

Vaccinarea în masă a populaţiei împotriva COVID-19 a început în Israel la 20 decembrie. În prima etapă, au fost vaccinaţi medici, studenţi de la medicină, angajaţi ai instituţiilor geriatrice şi reprezentanţi ai organelor de conducere, care, prin exemplul lor, ar trebui să încurajeze cetăţenii să se vaccineze. În a doua etapă se desfăşoară vaccinarea cetăţenilor cu vârsta de peste 60 de ani şi cetăţeni din grupele de risc.

Cititi mai multe pe CAPITAL.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *