Primul ministru thailandez Prayut Chan-o-cha și membrii cabinetului său și-au amânat vaccinarea planificată pentru vineri cu vaccinul producătorului AstraZeneca. Guvernul din Bangkok reacționează la decizia Danemarcei și a altor țări de a opri temporar vaccinarea oricui cu vaccinul corona de la compania britanică-suedeză, a raportat ziarul Bangkok Post. Motivele au fost raportate cu cheaguri de sânge severe.
Danemarca a hotărât să nu vaccineze pe nimeni cu vaccinul Astrazeneca deocamdată. Un posibil deces a fost, de asemenea, raportat în acest context. Potrivit autorităților, oprirea va dura inițial 14 zile.
Bulgaria suspendă vaccinările împotriva Astrazeneca
Vineri a fost dispusă o interdicție temporară de vaccinare pentru Astrazeneca. Premierul Boiko Borissow a ordonat întreruperea vaccinărilor cu doze de Astrazeneca. Vaccinarea va fi suspendată în așteptarea deciziei Agenției Europene pentru Medicamente din cauza îngrijorărilor cu privire la efectele secundare care au fost raportate în alte țări și, de asemenea, în Bulgaria.
După anunțul de la Copenhaga, țările din afara UE, Norvegia și Islanda au decis, de asemenea, să oprească temporar utilizarea preparatului Astrazeneca.
Cu toate acestea, autoritățile Român au informat printr-un comunicat de presă că în urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european.
Statele care au decis suspendarea vaccinării cu Oxford-AstraZeneca sunt Portugalia, Letonia, Cipru, Slovenia, Danemarca, Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Islanda, Germania, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Franța, Spania și o regiune din Italia